27 august 2011

Chiftelute de peste cu sos



Am avut in frigider peste pane si  m-am hotarat sa-l transform in chiftelute. Asa ca daca va ramane peste prajit ,de pe o zi pe alta , il alegeti frumos de oase si preparati niste chiftelute foarte bune, puse in sos de rosii.
La fel de bine ,se pot face , aceste chiftelute si cu file de peste crud.




Ingrediente pentru chiftelute :
- 2 bucati de peste gata preparat sau file de peste crud
- 1 ou
- 2 cepe mici
- usturoi
- 1 lg de pesmet
- 1 lg de faina
- 1 lg de ulei
- condimente de chiftele
- sare si piper


Ingrediente pentru sos :
-1 cutie de rosii
- 2 lg de ulei
- busuioc
- sare si piper


Pestele se alege bine de oase si da prin masina de tocat , impreuna cu ceapa si usturoiul (eu le-am bagat la robot). Se adauga: oul , uleiul si condimentele.


Se amesteca bine , apoi punem faina si pesmetul.


Formam chiftelute si le trecem prin pesmet.


Le prajim in ulei , pana se rumenesc.


Le punem intr-o sita ,sau pe hartie absorbanta , sa se scurga de ulei.


Pentru sos pasam rosiile si le punem pe foc impreuna cu uleiul.


Dupa 5 min. adaugam busuiocul ,sarea si piperul.


Cand sosul este gata , adaugam chiftelutele .


Servim alaturi de cartofi inabusiti.


POFTA BUNA !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu