16 august 2011

Tarta cu somon



O reteta pentru pesco- vegetarieni din ingrediente putine si foarte gustoasa.

Pentru tarte, in general ,recomand sa se foloseasca formele speciale sau tavile de aragaz. Eu am folosit o tava de ceramica si a durat foarte mult pana s-a facut blatul. Asa ca ...sa nu faceti ca mine :)




Ingrediente:
* pentru blat : - 200 g margarina sau unt
- 400 g faina
- 1 ou si daca mai este necesar 2-3 lg de apa
- 1/2 lg-ta de sare

*pentru tarta : - 100 g somon afumat
- 50 g branza
- 3 lg de smantana
- 3 lg-te de mustar Dijon
- piper proaspat macinat


Se face un aluat ca la tarta cu ciuperci.


Se intinde in tava si se introduce in cuptor pentru aprox. 15 minute, la foc moderat.


Amestecam cele 3 lg de smantana cu 3 lg-te de mustar Dijon.


Taiem branza cubulete si somonul fasii.


Soatem blatul aproape copt din cuptor si intindem amestecul de smantana si mustar.


Asezam bucatelele de branza si somon , apoi presaram piper.


Bagam din nou la cuptor, pana se rumeneste tarta.


Scoatem tava din cuptor si presaram ulei de masline.


Lasam tarta sa se raceasca putin...


...portionam si servim.


POFTA BUNA !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu