20 septembrie 2011

Crochete de ton



 Ingrediente :
- 2 cutii de ton maruntit
- 250 ml lapte
- 100 g ciuperci
- 75 g faina (aprox. 3 lg pline )
- 2 lg de ulei
- 1 ceapa
- 1 ou
- sare si piper
- pesmet





Tocam marunt ceapa si ciupercile si le inabusim in 2 lg de ulei .
Presaram faina si amestecam repede sa nu se formeze cocoloase .

Adaugam treptat laptele rece si omogenizam bine .



Amestecam pe foc pana se desprinde aluatul de pe vas , apoi il lasam deoparte sa se raceasca .


Dupa ce s-a racit aluatul adaugam tonul scurs , oul , sare si piper .


Punem cateva linguri de pesmet pentru a putea sa modelam mai usor compozitia .


Cu mainile umezite facem crochetele si le trecem prin mix pentru pane sau pesmet simplu .
Compozitia este destul de moale si trebuie modelata cu rabdare :)


Prajim crochetele in ulei pe ambele parti pana se rumenesc .


Le scoatem pe hartie absorbanta sa se scurga de ulei .


Servim alaturi de felii de lamaie .


Sunt la fel de bune si a doua zi , daca va mai raman :)


POFTA BUNA !


2 comentarii:

  1. asta chiar terbuie sa o incerc, multumesc tare mult

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru vizita , Laura !
    Crochetele sunt foarte bune , chiar merita incercate .

    RăspundețiȘtergere