02 ianuarie 2012

Piftie cu ciuperci





Ingrediente :
- 2,5 l supa de legume
- 2-3 capatani de usturoi
- 3 pliculete de Vege-Gel
- sare si piper
- 500 g ciuperci
- 3 lg de ulei



Preparam o supa de legume ( eu am folosit delikat si apa ).
Adaugam usturoiul zdrobit si mai dam 2-3 clocote , apoi strecuram supa .


Separat rumenim ciupercile in ulei pana scade toata apa lasata de ciuperci .


Adaugam sare si piper dupa gust .


Lasam supa sa se raceasca si apoi punem intr-un vas 3 pliculete cu gelatina vegetala si adaugam treptat supa  amestecand bine cu un tel .


Incalzim din nou supa pana la primul clocot si stingem focul .


Pregatim vasele pentru piftie punand in fiecare cateva ciuperci si apoi supa calda cu gelatina .
Se lasa 1-2 ore la temperatura camerei sa se inchege .


Se pastreaza la frigider pentru 2-3 zile .


POFTA BUNA !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu