29 februarie 2012

Dovlecei rondele la cuptor cu sos de usturoi






Ingrediente :
- 2 dovlecei
- 1 pachet mix pentru pane
*pentru sos :
- 150 ml smantana
- 150 ml iaurt gras
- 1 capatana mica de usturoi
- 1 lg. ulei de masline
- sare si piper



Taiem dovleceii rondele si ii trecem prin mix pentru pane .
Eu am folosit dovlecei congelati taiati rondele .


Asezam feliile de dovlecei intr-o tava pe hartie de copt .


Coacem in cuptor pe ambele parti pana se rumenesc .


Servim feliutele coapte alaturi de sos de usturoi .



POFTA BUNA !


28 februarie 2012

Prajitura cu mere si stafide





Ingrediente :
- paine veche de 1-2 zile
- 300 g smantana
- 100 g zahar
- 4 oua
- 1 lg-ta scortisoara
- 3 mere
- 50 g stafide
- 1 cub de unt



Ungem un vas termorezistent cu unt , asezam painea taiata cubulete , merele si stafidele .


Punem ouale , zaharul , smantana si scortisoara intr-un vas si amestecam bine cu un tel .


Turnam compozitia peste mere si stafide .


Punem vasul in cuptorul preincalzit pentru aprox. 40 minute la foc mediu .


Servim prajitura presarata cu zahar pudra .



POFTA BUNA !


26 februarie 2012

Mici vegetali in sos de rosii





Ingrediente :
- 1 ceapa
- 500 ml suc de rosii
- 4-5 catei de usturoi
- 2 lg ulei de masline
- 1 cescuta de apa
- 1/2 lg-ta cimbru
- 1/2 lg-ta busuioc
- 1/2 lg-ta zahar
- sare si piper



Facem micii vegetali dupa reteta de aici .


Calim ceapa in 2 lg de ulei cu putina apa pana se inmoaie .


Adaugam sucul de rosii si 1 cescuta de apa calda .


Fierbem 5 minute si adaugam condimentele .


Punem micii si fierbem 10-15 minute la foc mediu .


Presaram usturoiul razuit si stingem focul .


Servim micii cu piure de cartofi si patrunjel proaspat .




POFTA BUNA !


22 februarie 2012

Budinca de paste cu broccoli





Ingrediente :
- 500 g penne
- 200 g broccoli
- 100 g conopida
- 50 g unt
- 40 g faina
- 500 ml lapte
- 250 g branza
- 100 parmezan
- sare si piper



Se fierbe conopida si broccoli in apa cu sare .


 Din unt , faina si lapte facem un sos bechamel ( topim untul , presaram faina si amestecam bine , apoi turnam laptele rece si fierbem pana devine ca o smantana subtire ).


Radem branza si jumatate din cantitate o punem in sos amestecand bine .
Condimentam cu sare si piper dupa gust .


Fierbem pastele in apa cu sare , le scurgem si adaugam sosul fierbinte .


 Peste sos punem legumele scurse de apa si amestecam .


Punem compozitia intr-un vas termorezistent uns cu unt si radem deasupra restul de branza si parmezanul .


Tinem tava in cuptorul preincalzit pentru 15-20 minute pana se rumeneste .


Portionam si servim budinca fierbinte .


Optional la servire se poate presara parmezan razuit .



POFTA BUNA !



21 februarie 2012

Placinta cu ciuperci si cascaval





Ingrediente :

*pentru aluat :
- 350 g faina
- 250 ml lapte
- 3 oua
- 2 lg-te drojdie uscata
- 50 ml ulei de masline
- 1 lg-ta rasa se sare

*pentru umplutura :
- 125 g cascaval
- 300 g ciuperci
- 1 ceapa
- 1 ardei rosu
- 2 lg ulei de masline
- sare si piper

*pentru decor :
- seminte de mac




Amestecam faina cu drojdia apoi punem ouale , laptele caldut si sarea .


La sfarsit adaugam uleiul si amestecam pana se incorporeaza .


Aluatul are o consistenta fluida si lipicioasa .


Pentru umplutura calim usor ceapa in 2 lg ulei de masline , apoi adaugam ciupercile taiate feliute si ardeiul tocat marunt .
Tinem totul pe foc pana scade apa lasata de ciuperci .
Presaram sare si piper dupa gust .


Asezam hartie de copt intr-o tava de aprox. 20/30 cm , presaram pesmet si punem jumatate din aluat .
Presaram din nou pesmet , asezam umplutura si o intindem uniform .


Punem cascavalul taiat felii subtiri ...


...restul de aluat si presaram seminte de mac .


Lasam placinta sa dospeasca 30-40 minute si o coacem in cuptorul preincalzit pentru aprox. 25-30 min. la foc mediu pana trece testul cu scobitoarea .


Servim placinta calda sau rece , dupa preferinta .


Este foarte buna pentru pachetelul cu mancare la servici sau scoala .


POFTA BUNA !


20 februarie 2012

Drob de post





Ingrediente :
- 150 g soia granule (1 punga)
- 1 conserva de ciuperci
- 1 cutie pate vegetal (200g)
- 3 cartofi potriviti
- 2 cepe
- 6-7 catei de usturoi
- 5 lg de faina
- 1 legatura de marar
- 3-4 lg de ulei
- sare si piper



Tocam ceapa marunt ...


...si o calim in 3 lg de ulei cu putina apa .


Cartofii ii dam pe o razatoare mica si ii stoarcem de apa .


Soia o fierbem in apa cu delikat si o punem la scurs sau o stoarcem in maini dupa ce se raceste .


Peste soia fiarta adaugam pateul ,cartofii razuiti , ceapa calita ,ciupercile tocate marunt (de preferat la robot ) ,usturoiul razuit si faina .


Presaram sare , piper si mararul tocat .


Asezam compozitia intr-o tava in care am pus hartie de copt .


Se coace in cuptorul preincalzit aprox. 50 minute la foc mediu .


Se lasa sa se raceasca si apoi se poate taia felii .


POFTA BUNA !