Aceste chiftelute sunt mult mai bune cu ciuperci pleurotus.
Ingrediente :
- ciuperci pleurotus (eu am folosit cotoarele de la ciupercile folosite pt. ,,ciorba de burta,, )
- 1 felie de paine mai veche
- 2 oua
- 1 ceapa
- 3 catei de usturoi
- boia dulce
- sare si piper
- patrunjel
- 1 lg de ulei
Separat avem nevoie de ulei pentru prajit.
Se toaca fin ceapa si usturoiul.
Se adauga cateva ciuperci pentru a se amesteca mai bine.
Restul de ciuperci se toaca marunt impreuna cu patrunjelul.
Se amesteca toate ingredientele.
Daca este prea moale compozitia , se adauga 1 lg de faina si 1 lg de pesmet.
Compozitia se pune cu lingura in ulei la prajit.
Se prajesc pana se rumenesc pe ambele parti.
Data viitoare o sa incerc sa le fac la cuptor , pentru ca nu prea sunt de acord cu prajirea alimentelor, dar sunt anumite preparate ( in special paneurile :snitele de soia , conopida pane, etc) pe care le prajesc totusi in ulei.
POFTA BUNA !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu