Am aceasta reteta de la sora mea , Manuela. Am modificat-o putin , in sensul ca am pus mai putin zahar si am adaugat in compozitie migdale si seminte de floarea soarelui. O sa scriu reteta originala pentru ca este de baza , apoi fiecare poate pune diverse ingrediente, care-i sunt pe plac.
Ingrediente de baza :
- 300 g zahar
- 1 lg de cacao
- 1 cana de apa
- 200 g margarina
- 500 g biscuiti
- nuca / nuca de cocos
Optional : fructe uscate
Am pus in robot cate 1 cescuta de : stafide , caise uscate , seminte de floarea soarelui si migdale.
Le-am maruntit bine si le-am pus intr-un vas.
Am bagat si biscuiti la robot si apoi i-am amestecat cu fructele uscate si semintele maruntite.
Separat am facut un sirop din 150 g zahar si 1 pahar de apa. Cand s-a topit zaharul ,am adaugat margarina si am amestecat pana s-a topit. Peste compozitia de biscuiti am adaugat 1 lg plina de cacao , am amestecat sa se incorporeze bine, apoi am adaugat siropul.
Rezulta o compozitie moale si usor lipicioasa.
Putem sa punem in mijlocul fiecarui bulgaras : alune , migdale , visine confiate, etc.
Eu am facut cativa cu migdale si restul simpli.
Trecem bulgarasii prin nuca de cocos....
....sau nuca macinata.
Se pun la frigider si se servesc dupa cateva ore.
POFTA BUNA !
La totzi de prin casa le-au placut bulgarashii... insa Rebecka a fost cea mai incantata. Asha ca itzi multzumesc si in numele ei :) :*
RăspundețiȘtergereSunt curioasa cat zahar ai pus : 300g sau 150 g ?
RăspundețiȘtergereEu am pus 150g si mi s-a parut suficient de dulce.
150g am pus, si e suficient. Nici Alin nu a comentat nimic si lui ii plac, in general prajiturile, mai dulci.
RăspundețiȘtergeredelicioase nucile astea :)):*:*:*
RăspundețiȘtergereSe fac foarte usor...ma bucur ,khryss , ca ti-au placut :*:*
RăspundețiȘtergere