Ingrediente :
- o conopida mica (400 g)
- 2 morcovi
- 2 cartofi
- 1 ceapa
- 50 g unt
- 1 lg. faina
- patrunjel verde
- sare si piper
Punem conopida desfacuta in buchetele , morcovii si cartofii la fiert in 2 l apa cu sare.
Cand apa clocoteste adaugam si ceapa taiata bucati .
Dupa ce au fiert legumele strecuram supa si pasam legumele sau le trecem prin sita .
Separat topim untul si adaugam faina amestecand bine , apoi punem 1-2 polonice din apa in care au fiert legumele .
Punem supa strecurata in legumele pasate , adaugam faina dizolvata in unt si mai lasam sa fiarta 15 minute .
Potrivim gustul cu sare si piper si stingem focul .
Servim supa presarata cu patrunjel si alaturi de paine prajita .
POFTA BUNA !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu