Ingrediente :
*pentru aluat :
- 450 - 500 g faina
- 1 plic drojdie uscata
- 100 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 1/2 lg-ta sare
- 1 ou
- 250 g iaurt
- 40 ml ulei
*pentru umplutura :
- 3 mere
- 6-7 lg de nuca macinata
- 1 lg-ta scortisoara
- 1 lg faina + 2 lg de apa
- 3 lg de zahar
Amestecam faina cu drojdia uscata si adaugam zaharul .
Se pune sarea si apoi iaurtul si oul .
Se amesteca putin si se adauga uleiul .
Se framanta un aluat moale la care se mai adauga faina daca mai este nevoie si se lasa la dospit 1 ora .
Separat se taie merele (eu am pus 2 mere si 1 para ) cubulete mici si se calesc impreuna cu zaharul .
Cand fructele isi lasa apa se adauga faina dizolvata in apa si se amesteca bine 1-2 min. pe foc .
Se lasa compozitia la racit si apoi se adauga scortisoara si nuca .
Aluatul dospit se intinde pe o suprafata data cu ulei si se taie dupa cum se vede in poza :).
Dam cu ulei toata suprafata aluatului si il impaturim spre interior .
Lasam aluatul sa se mai odihneasca 20-30 minute .
Intindem aluatul pe suprafata uleiata intr-un dreptunghi si distribuim uniform umplutura .
Pliem aluatul pe lungime de 2 ori .
Taiem aluatul in fasii de aprox. 2 cm .
Rasucim usor fiecare bucata .
Le punem in tava pe hartie de copt si le ungem cu ou batut .
Introducem tava in cuptorul incins pentru aprox. 15-20 minute la foc mediu .
Foarte bune !
POFTA BUNA !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu