Ingrediente pentru 2 tavi :
- 4 oua
- 2 cani zahar
- 1 cana lapte
- 1 cana ulei
- 4 cani faina
- 1 si 1/2 plic praf de copt
- 3 lg cacao
Mixam ouale cu zaharul 2-3 minute .
Adaugam treptat uleiul si apoi laptele .
Pentru toate ingredientele folosim la masurat aceeasi cana .
Eu am folosit o cana de 200 ml .
Adaugam faina cernuta si amestecata cu praful de copt .
Din aluat oprim cateva linguri pe care le amestecam cu cacao .
Turnam aluatul in tavi in care am pus hartie de copt (intr-o tava am presarat stafide si nuci) .
Se tin tavile in cuptor aprox . 35 min. la foc mediu .
Facem testul cu scobitoarea pentru a vedea cand este copt checul .
Scoatem checul din tava , dezlipim hartia de copt si il lasam sa se raceasca .
Presaram checul rece cu zahar pudra .
POFTA BUNA !
Simplu, rapid si foarte bun!! L'am facut si eu saptamana asta si le'a placut mult 'degustatorilor' mei :) Merci. Te pup
RăspundețiȘtergere:*:*
RăspundețiȘtergere