Ingrediente :
- 280 ml iaurt
- 3 oua
- 7 lg zahar
- 650 - 700 g faina
- 1 lg-ta bicarbonat stins cu otet sau suc de lamaie
- esenta de vanilie
- un praf de sare
* separat - zahar pudra
Batem ouale cu sarea si zaharul pana se topeste zaharul (eu am batut cu mixerul) apoi adaugam iaurtul si amestecam bine .
Adaugam vanilia si bicarbonatul stins si punem treptat faina .
Adaugam faina si framantam pana rezulta un aluat elastic si nelipicios .
Pe masa am adaugat ulei pentru ca daca aluatul este plin cu faina la prajit uleiul se arde mai repede .
Intindem aluatul si il taiem in patratele .
Fiecare patratel il taiem oblic la mijloc si trecem unul din capete prin taietura .
Prajim minciunelele in ulei incins pe ambele parti pana se rumenesc .
Le scoatem pe hartie absorbanta sa se scurga de ulei .
Dupa ce se racesc putin presaram zahar pudra .
POFTA BUNA !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu