Ingrediente :
- 3 vinete potrivite
- 5 oua
- faina
- sare si piper
- ulei pentru prajit
Spalam vinetele si le taiem rondele.
Presaram sare peste bucatile de vinete si le lasam sa isi lase apa 30-40 minute.
Stergem fiecare bucata cu servetele de bucatarie.
Batem bine ouale cu sare si piper si adaugam faina cernuta pana rezulta un aluat putin mai consistent decat aluatul de clatite. Trecem vinetele prin aluat si le prajim in ulei incins.
Scoatem rondelele de vinete prajite pe un servetel absorbant sa se scurga de ulei.
Servim vinetele pane cu sos de usturoi sau mujdei.
POFTA BUNA !
Nu vreau sa mai mananc carne niciodata dupa bunatatile pe care le-am vazut pe-aici!
RăspundețiȘtergereM-ai lovit! Ma omor dupa asa ceva iar vinetele tale sint atit de apetisante incit imi curg baaaleeee.
RăspundețiȘtergereAdelina multumesc pentru vizita si te astept sa incerci retetele care iti plac.
RăspundețiȘtergereKyra si noua ne plac foarte mult. Am congelat vinete rondele pentru iarna si sunt curioasa cum o sa se comporte dupa ce le dezghet.
RăspundețiȘtergereDaca ti spun ca de azi dimineata stau "calare" pe blogul tau ma crezi?:))))
RăspundețiȘtergereMi am notat foarte multe retete de la tine (si inca n am terminat:)) EXCELENTE, DELICIOASE, SANATOASE. Eu sunt carnivora din nastere dar nu pot rezista nici minunatiilor gatite de tine asa ca le voi folosi pe post de garnitura:) Cine stie, poate ma las de carne:))
Iti multumesc din suflet pentru ele, chiar mi ai fost de mare ajutor, acum pot diversifica si manca mai sanatos. Te pup cu drag si am sa revin sa vad ce ai mai facut BUN:)
Diana
Multumesc ,Diana, pentru aprecieri.
RăspundețiȘtergereSi eu sunt carnivora din nastere :))dar sper sa ma las definitiv.
Nu am mai mancat carne din mai anul trecut (doar peste)si nu stiu daca o sa mai mananc sau nu :)
Am facut acest blog pentru ca sunt mereu intrebata ce mananc daca nu gatesc cu carne.