Pentru fanii dovlecelului aceasta reteta este pur si simplu delicioasa.
Noua ne-a placut foarte mult si nu regret ca am incercat aceasta lasagna cu dovlecei.
Ingrediente :
- sos bechamel
- foi de lasagna
- 5 dovlecei micuti
- 150 g parmezan
- 1/2 capatana mica de usturoi
- 3 lg de ulei de masline
- sare si piper
Curatam dovleceii si ii taiem cubulete mici , cu tot cu miez.
Punem dovleceii pe foc impreuna cu uleiul si un pic de sare. Nu este nevoie de apa , pentru ca o sa lase dovleceii suficienta apa.
Cand sunt gata dovleceii , adaugam piperul si usturoiul pisat.
Pregatim sosul bechamel din : 4 lg de unt (aprox. 100 g ) , 4 lg de faina , 650 ml lapte , 1 lg-ta de nucsoara, sare si piper.
Punem untul sa se topeasca si apoi adaugam faina, amestecand repede .
Stingem cu lapte rece si amestecam in continuare, sa nu se formeze cocoloase.
Consistenta sosului trebuie sa fie un pic mai solida decat laptele.
Adaugam : nucsoara , sarea si piperul.
Intr-o tava termorezistenta punem un strat de sos bechamel , apoi asezam foile de lasagna nefierte.
Adaugam un strat de dovlecei preparati anterior.
Punem parmezanul razuit si inca un strat de sos.
Alternam ingredientele pana le terminam.
Peste ultimul strat de foi se toarna sos bechamel , se rade parmezan si se aseaza felii fine de dovlecei.
Eu am taiat feliile de dovlecei ,pe lung , cu un curatitor de legume , apoi le-am stropit cu ulei de masline.
Se pune la cuptor , pana se rumeneste frumos lasagna.
Se serveste calda si optional se poate adauga ketchup.
POFTA BUNA !
manu:arata foarte bine!
RăspundețiȘtergereManu , nu doar arata bine , este si foarte gustoasa. Sa o incerci si sa imi spui daca ti-a placut.
RăspundețiȘtergerenebunie! sunt inchise magazinele acum, dar maine ma aprovizionez cu dovlecei si incerc. sunt bucuroasa ca am descoperit blogul tau, va deveni cu siguranta o sursa de inspiratie regulata
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru vizita , Ioana .
RăspundețiȘtergereSper ca retetele sa fie pe gustul tau si te astept cu impresii .
Multumesc pentru inspiratie si pentru intentia ta transformata in fapta, de a darui!!! Voi inlocui faina alba cu faina de naut si margarina cu unt de cocos sau Gee, in rest totul este ok.
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru vizita , Ella.
RăspundețiȘtergereOrice reteta se poate adapta dupa gusturile fiecaruia, sper sa iti placa lasagna cu dovlecei.
Daca faci reteta te astept cu impresii :)
- Cate minute se tin dovleceii pe foc?
RăspundețiȘtergere- Cate minute se tine lasagna in cuptor?
- La ce temperatura trebuie coapta lasagna?
Anonim , am spus ca se tine la cuptor pana se rumeneste. Eu nu am cuptor care indica temperatura , deci nu am cum sa spun o temperatura anume.
RăspundețiȘtergereNu mai am timp pentru blog si intru foarte rar. Imi pare rau ca raspund asa tarziu.