Aceasta placinta este adaptata , pentru ca varianta originala era cu piept de pui in loc de ciuperci.
Este foarte buna si nu este dificil de facut.
Ingrediente :
- 500 g ciuperci proaspete sau 2 conserve
- 250 g margarina / unt
- 500 g faina
- 300 g smantana
-1/2 lg-ta bicarbonat de sodiu
- 3 cepe
- ulei
- 1 ou
- sare si piper
Margarina moale o taiem in cubulete.
Peste margarina adaugam faina , 1 lg-ta de sare si bicarbonatul de sodiu.
Framantam pana se amesteca bine faina cu margarina si compozitia devine nisipoasa.
Adaugam 200 g de smantana din cele 300 g.
Framantam un aluat elastic, asemanator plastilinei , moale si nelipicios.
Punem aluatul la frigider pana pregatim umplutura placintei.
Inabusim in ulei cu apa , ceapa taiata si ciupercile , pana se inmoaie ceapa.
Luam compozitia de pe foc si cand s-a racit adaugam restul de smantana (100g) , sare si piper.
Impartim aluatul in 2 parti inegale.
Partea mai mare de aluat o intindem si o asezam in tava .
Adaugam compozitia de ciuperci.
Partea de aluat mai mica o asezam deasupra umpluturi si o lipim de aluatul de jos.
Aducem marginile placintei in jos si ungem deasupra cu ou batut.
Introducem placinta in cuptor pentru aprox. 50 min.
Lasam placinta sa se raceasca putin , apoi o putem servi.
POFTA BUNA !
ARATA BINE ,CRED CA E SI GUSTOASA .O SA INCERC S-O FAC SI EU.
RăspundețiȘtergereMIHAELA PANEA