Simplu , rapid si gustos.
Ingrediente :
- 1 caserola ciuperci (500 g)
- 4 cepe
- 1 capatana mica de usturoi
- 2 lg de pasta de rosii
- unt
- ulei
- sare si piper
- cartofi
Intr-o craticioara sau tigaie , punem 1 lg de unt si 2-3 lg ulei , apoi adaugam ceapa tocata si 1 cescuta de apa.
Spalam bine ciupercile , fara sa le decojim si le taiem putin din picioruse.
Ciupercile mici le lasam intregi , iar cele mai mari le taiem in jumatate, apoi le adaugam peste ceapa si le lasam sa se inmoaie.
Cand s-au fiert ciupercile , adaugam 2 lg de pasta de rosii si o cescuta de apa fierbinte.
Lasam sa fiarba 5 min. cu pasta de rosii , apoi adaugam usturoiul pisat , sare si piper.
Mai lasam cateva secunde si stingem focul.
Separat punem cartofii , curatati si taiati cubulete, la fiert in apa rece .
Cand fierbe apa , adaugam o lingurita de sare .
Cand sunt fierti, ii strecuram si adaugam 2 lg de unt si putin ulei de masline.
Pasam cartofii ,cat sunt inca fierbinti si mai adaugam , daca piureul este prea tare , apa in care au fiert, sau lapte fierbinte.
La sfarsit mai adaugam ulei , sare si piper dupa gust.
Aranjam pe farfurie piureul cald si ciupercutele in sos.
POFTA BUNA !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu