Ingrediente :
- 800 g aluat foitaj (aluat frantuzesc)
- 4-5 cartofi rosii
- 200 g ciuperci
- 1 morcov fiert
- 1 fir de praz (partea alba)
- 3-4 lg de ulei
- 1 leg. patrunjel
- 1/2 lg-ta nucsoara
- sare si piper
- 1 ou (pentru uns placinta)
Calim putin prazul taiat rondele in ulei pana se inmoaie si apoi adaugam ciupercile taiate cubulete .
Morcovul fiert il dam pe razatoarea cu gauri mari si cartofii fierti in coaja ii curatam si ii taiem cubulete .
Cand a scazut apa lasata de ciuperci adaugam cartofii , morcovul si patrunjelul tocat .
Presaram nucsoara , sare si piper , dupa gust .
Intr-o tava asezam o parte din aluat si il intepam cu o furculita .
Adaugam compozitia de legume si o nivelam sa acopere bine aluatul .
Acoperim cu alta bucata de aluat , ungem cu ou si intepam cu furculita .
Punem placinta la cuptor pentru aprox 40 minute la foc moderat .
Se poate servi calda sau rece si optional cu smantana .
POFTA BUNA !
Carmen, te felicit pentru retetele tale foarte gustoase si foarte frumos prezentate. Ma inspir des si le gasesc pe placul meu si al familiei. In plus sint si sanatoase.
RăspundețiȘtergereMultumesc si succes in ceea ce iti propui!
AM
Multumesc pentru aprecieri.
RăspundețiȘtergereIncerc sa imi dau seama din partea cui vine comentariul :)