Ingrediente :
* pentru blat :
- 200 g faina
- 1/2 plic praf de copt
- 100 g margarina
- 80 g zahar
- 1 ou
* pentru umplut:
- 300 g branza dulce sau putin sarata
- 110 g zahar
- 2 galbenusuri
- 30 g unt
- 1 lg cacao
* pentru bezea :
- 2 albusuri
- 4 lg de zahar
Amestecam faina cu praful de copt apoi adaugam margarina si zaharul .
Dupa ce incorporam bine toate ingredientele adaugam oul .
Framantam aluatul pana se desprinde de pe maini si formam o bila pe care o punem la frigider pentru 1 ora .
Scoatem aluatul din frigider si il intindem pe folie alimentara .
Dam o forma rotunda aluatului si cu ajutorul foliei il rasturnam in tava de tarta .
Punem aluatul la cuptor pentru 10 minute .
Batem spuma albusurile de ou , apoi adaugam zaharul treptat pana capata consistenta unei bezele .
Pentru umplutura amestecam branza cu zaharul , cele 2 galbenusuri , untul moale si 1 lg de cacao .
Dupa ce am scos aluatul din cuptor asezam uniform compozitia de branza si la final bezeaua .
Punem din nou tarta la cuptor pentru 25 minute la foc moderat .
Cand s-a rumenit scoatem tarta din cuptor si o lasam sa se raceasca .
Feliem tarta si o servim alaturi de familie :)
POFTA BUNA !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu