Ingrediente :
- 12 cartofi mijlocii copti
- 500 g conopida fiarta
- 5 oua fierte
- 75 g unt sau margarina
- 200 g branza
- pesmet
* separat facem un sos din : - 3 oua crude + 200 ml smantana
- sare si piper
Coacem cartofii in cuptor aproximativ 1 ora , fierbem ouale 10 min. si conopida o fierbem in apa cu sare .
Intr-un vas rezistent la cuptor , uns cu unt , asezam un rand de cartofi copti .
Asezam buchetele mici de conopida .
Punem cateva linguri din sosul de smantana si asezam rondele de ou .
Presaram branza sfaramata , cateva linguri cu sos de smantana si apoi rondele de cartofi.
Peste cartofi punem restul de oua cu smantana , presaram pesmet si asezam cubulete mici de unt .
Punem vasul in cuptorul preincalzit pentru 30-40 minute, la foc mediu pana se rumeneste frumos .
Se lasa budinca sa se raceasca putin apoi se poate servi simpla sau cu ketchup .
POFTA BUNA !
Daca esti draguta poti sa specifici de care branza se foloseste?
RăspundețiȘtergereIn rest, pare delicios!!!!!!
Se foloseste orice fel de branza (capra , vaca sau oaie )important este sa fie sfaramicioasa , adica nu genul de branza gumata (gen cas).
RăspundețiȘtergereSper ca m-ai inteles.
Multumesc pentru vizita :)