Ingrediente :
*pentru aluat :
- 300 g faina
- 150 g margarina / unt
- un praf de sare
- lapte / apa rece
*pentru umplutura :
- 200 g ciuperci
- 350-400 g praz
- 2 lg. unt
- 2 oua
- 3 lg. smantana
- 100 g branza
- sare si piper
Amestecam faina cu margarina si putina sare si apoi punem cateva linguri de lapte rece pana rezulta un aluat moale nelipicios .
Formam o bila de aluat pe care o punem la frigider pentru minim 30 minute .
Punem prazul taiat sa se caleasca in 2 lg. de unt si putina apa .
Va recomand sa taiati prazul rondele mici , nu cum l-am taiat eu :)
Tocam ciupercile si le adaugam in tigaie peste praz .
Calim legumele impreuna pana scade apa lasata de ciuperci .
Intindem aluatul in foaie subtire .
Il asezam in forma de tarta , il intepam cu furculita de cateva ori si il punem la cuptor pentru 10 min.
Dupa 10 min. scoatem aluatul copt de jumatate si punem ciupercile si prazul .
Presaram branza .
La final punem ouale batute cu smantana , sare si piper .
Punem tarta din nou la cuptor pentru aprox. 25 minute .
Se poate servi atat calduta cat si rece .
POFTA BUNA !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu