Ingrediente :
- 1 conopida
- 1 ceapa
- 150 g smantana
- 50 g unt
- 1 lg faina
- 1 ou
- 1 lg delikat (optional)
- sare si piper
- patrunjel
- 2 l apa
Se pune conopida spalata si rupta buchetele la fiert in 2 l de apa cu sare .
Dupa ce fierbe apa adaugam ceapa tocata .
Separat topim untul si adaugam faina amestecand repede .
Adaugam 2-3 polonice din zeama in care a fiert conopida , fierbem cateva clocote ...
...apoi turnam in supa amestecand bine .
Cand s-au fiert legumele strecuram supa , oprim cateva bucati de conopida si pasam legumele la blender .
Adaugam supa strecurata peste legumele pasate si o punem din nou la fiert .
Dregem supa cu ouale batute amestecate cu smantana .
Presaram patrunjel , sare si piper (sau delikat) .
Bucatile de conopida oprite le rumenim putin intr-o lingura de unt .
Servim supa fierbinte cu bucatele de conopida rumenite deasupra .
POFTA BUNA !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu