Tiramisu este una din prajiturile noastre preferate.
Se prepara usor , este racoroasa si foarte fina.
Deoarece cafeaua dauneaza grav sanatatii :) , cel putin in cazul meu , am folosit cafea decofeinizata.
Ingrediente :
- 1 pachet piscoturi
- 1 cutie Mascarpone
- 500 ml frisca
- 150 g zahar
- 1 iaurt danone cremosso
- 1 plic de cappuccino (optional)
- 500 ml cafea
- 1 lg-ta de rom (optional)
- cacao ( pentru decor)
Se mixeaza zaharul cu branza Mascarpone si iaurtul pana se topeste zaharul.
Frisca se bate separat.
Peste prima compozitie se adauga , optional , un plic de cappuccino dizolvat cu 1-2 lg-te de apa calda.
Adaugarea pliculetului de cappuccino ii da o aroma mai buna si va recomand acest lucru.
Eu am avut cappuccino decofeinizat :)
Amestecam usor prima compozitie cu frisca batuta.
Trecem repede piscoturile prin cafeaua racita in care am pus 1 lg-ta de rom ...
....si le asezam intr-o tava in care am pus folie alimentara.
Peste piscoturi punem crema si apoi , din nou, un rand de piscoturi inmuiate in cafea.
Peste ultimul strat de crema presaram cacao si punem prajitura la frigider pentru cateva ore.
Eu deja am inceput sa mananc :)
POFTA BUNA !