Am plecat de la varianta de chiftelute de arpacas prajite si am adaptat putin reteta pentru cuptor.
Au fost la fel de apreciate ca si cele prajite in ulei .
Ingrediente pentru 27-28 chiftelute :
- 1/2 cana arpacas
- 1 ou
- 1 conserva mica de ciuperci (180 g )
- 1 lg de faina
- condimente pentru mici sau chiftelute
- 3-4 catei de usturoi
- 2 lg ulei de masline
- pesmet
- patrunjel verde
- sare si piper
Separat avem nevoie de pesmet pentru imbracat chiftelutele si ulei sa le stropim la jumatatea coacerii .
Se fierbe arpacasul si se pune la scurs intr-o sita .
Se da prin masina de tocat carne impreuna cu ciupercile din conserva .
Se pun toate ingredientele intr-un vas si se amesteca .
La final se presara pesmet pana amestecul poate fi modelat cu mana .
Se dau chiftelutele prin pesmet sau mix pentru paneuri (eu l-am folosit pe cel din urma).
Se pun la cuptor pentru aprox . 40 minute . Dupa 20 minute se scot si se stropesc cu ulei apoi se coc in continuare .
Se pot servi alaturi de diverse sosuri sau salate .
POFTA BUNA !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu