08 octombrie 2011

Chiftelute cu arpacas




Aceasta reteta de chiftelute o am de la verisoara mea Cristina .
Se prepara foarte simplu si sunt foarte bune .



Ingrediente :
- 1 cana de arpacas
- 4-5 catei de usturoi
- 2 -3 oua
- condimente pentru mici sau chiftele
- 2 lg de faina
- sare si piper
- pesmet


Se inmoaie arpacasul cateva ore apoi se fierbe si se scurge de apa .
Daca aveti oala sub presiune se fierbe in 35 minute de cand se ridica supapa , fara sa inmuiati arpacasul in prealabil .


Trecem arpacasul prin masina de tocat carne .


Adaugam usturoiul dat pe razatoare , condimentele , 2-3 oua , sare si piper .
Eu am avut doar condimente pentru gratar :) dar au iesit foarte bune si asa .


Punem faina si apoi adaugam pesmet pana rezulta o pasta care se poate modela .


Cu mainile umezite formam chiftelutele si le asezam pe un tocator .


Le prajim in ulei incins pe ambele parti pana se rumenesc .


Scoatem chiftelutele pe un servetel de hartie sa se scurga de ulei.
Mi-au placut aceste chiftelute pentru ca nu absorb ulei la prajit .


Le putem servi alaturi de sos tartar si ketchup .


POFTA BUNA !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu