Ingrediente :
- 4 oua
- 7 lg gris
- 100 g soia granule
- 10 lg nuca macinata
- 200 g cascaval
- 2 lg condimente pentru mici
- 1 capatana mica de usturoi
- sare si piper
- pesmet optional (daca iese compozitia prea moale )
- ulei pentru uns micii
Batem ouale , presaram grisul si lasam compozitia sa stea 2 ore.
Se fierbe separat soia granule in apa cu delikat si se stoarce (dupa ce se raceste).
Amestecam soia cu grisul , nuca macinata , usturoiul razuit fin si condimentele .
Punem cascavalul dat pe razatoare si amestecam bine .
Cu mainile umezite formam micii si ii asezam pe un tocator sau platou .
Punem un vas cu apa pe foc si cand fierbe adaugam micii pe rand .
Din momentul in care micii se ridica la suprafata ii mai fierbem aprox 1 minut .
Scoatem micii cu grija din apa si ii lasam putin sa se raceasca , apoi punem intr-o farfurie putin ulei si trecem fiecare bucata prin ulei .
Asezam micii intr-o tava pe hartie de copt si ii punem in cuptorul incins in prealabil .
Se tin in cuptor aprox 30 minute pana se rumenesc pe ambele parti (dupa 15 minute ii intoarcem).
Servim micii alaturi de sos tartar si mustar .
POFTA BUNA !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu