Ingrediente :
* pentru aluat :
- 1 pahar ulei
- 1 pahar zahar
- 1 pahar lapte
- 1 lg-ta bicarbonat
- 1 lg-ta otet
- faina cat cuprinde :)
* pentru umplut:
- 5-6 mere
- 150 g zahar
- scortisoara
Intr-un vas punem uleiul , zaharul , laptele si amestecam 2-3 minute .
Dizolvam bicarbonatul cu otetul si il amestecam cu restul compozitiei.
Presaram faina si framantam pana se formeaza un aluat elastic si nelipicios .
Impartim aluatul in doua bucati si intindem 2 foi .
Prima foaie o asezam in tava pe hartie de copt si presaram pesmet .
Separat curatam merele , le dam pe razatoare , le stoarcem de suc si le calim cu zaharul .
Adaugam peste mere putina scortisoara si apoi le punem in tava peste prima foaie de aluat .
Peste mere asezam a doua foaie intepata din loc in loc .
Punem placinta la cuptor la foc mediu pana se rumeneste .
La cuptorul meu a durat 35 minute .
Lasam placinta sa se raceasca si o presaram cu zahar pudra .
POFTA BUNA !
Cat de bine arataaaa... Felicitari pt blog, e o adevarata sursa de inspiratie!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult , Ana Maria .Sunt la inceput ...ma straduiesc si eu cat pot :)
RăspundețiȘtergereBicarbonat de sodiu sau de amoniu? Multumesc!
RăspundețiȘtergereBicarbonat de sodiu.
RăspundețiȘtergere