18 noiembrie 2011

Cordon bleu






Ingrediente :
- 2 cepe mici
- 5 ciuperci
- 1 baton parizer vegetal
- cascaval
- 1 morcov fiert
- sare si piper
- 2 lg ulei
- 1 ou , faina si pesmet
 *ulei pentru prajit


Calim ceapa si ciupercile cu 2 lg de ulei si putina apa , sare si piper .


Taiem parizerul in felii subtiri pe lung , eu le-am taiat cu ajutorul curatitorului de legume .
In general , dar mai ales pentru acest preparat va recomand parizerul ,, pariveg iezer ,, datorita texturii care nu este sfaramicioasa ca la alte produse similare .


La fel taiem si cascavalul in felii subtiri care pot fi rulate .


Asezam 3 felii de parizer suprapuse putin una peste cealalta .


Adaugam cascavalul .


Asezam ciupercile calite cu ceapa si un bastonas de morcov fiert , avand grija ca la capatul opus sa nu asezam nimic peste parizer pe o portiune de aprox. 2 cm , pentru a se lipi ruloul mai bine .


Rulam cu grija strangand bine compozitia in interior .


Trecem fiecare rulou prin faina , ou (batut cu sare si piper ) si pesmet , apoi prajim rulourile in ulei incins pe ambele parti .


Le scotem pe un servetel de hartie sa se scurga de ulei .


 Asezam cordonul bleu pe un platou si il servim alaturi de piure de cartofi sau alta garnitura care va place .


Este delicios !


POFTA BUNA !


8 comentarii:

  1. Imi lasa gura apa...ma gandeam sa incerc si eu dar nu am de unde sa iau pariveg:(

    RăspundețiȘtergere
  2. incearca si cu alt parizer vegetal , e foarte bun :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult - aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna ziua,

    Am o intrebare:

    pestele e ou, lactat sau vegetal?

    Multumesc

    Un ovo-lacto-vegarian neipocrit.

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc pentru vizita si ca ti-ai gasit timp sa lasi si un comentariu , chiar daca este rautacios.
    In primul rand comentariul nu are nici o legatura cu reteta , pentru ca nu contine peste :)
    In al doilea rand nu inteleg de ce sunt facuta ipocrita deoarece eu nu am spus niciunde ca sunt ovo-lacto-vegetariana (vegarian nu este corect ).
    Am explicat la alt post de ce pun si retete cu peste - Salata de paste cu ton :,,Stiu , ca nu este corect sa spui ca esti vegetarian si sa consumi carne de peste , dar cum exista deja in clasificarea vegetarienilor si pesco - vegetarienii si majoritatea vegetarienilor pe care ii cunosc , mananca peste , voi posta si retete cu peste,,.
    Probabil ca nu esti ipocrit , dar lasitatea te caracterizeaza din moment ce te ascunzi in spatele anonimatului.
    O zi placuta !

    RăspundețiȘtergere
  6. Super reteta! Am incercat si a iesit delicios acest preparat!Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  7. Aveti niste retete extraordinare! In primul rand ca sunt cu ingrediente care pot fi procurate de la orice supermaket si in al doilea rand ca prezentati fiecare etapa de preparare asa incat sa ne dam seama cum trebuie sa ne iasa. Este super, felicitari! Imi sunteti de mare ajutor. Nici nu credeam ca se pot face atatea combinatii reusite de alimente sanatoase si la indemana. Nu v-ati gandit sa le adunati intr-o carte? Mi-ar fi mult mai usor sa am pe masa de bucatarie cartea in locul tabletei care depinde de semnalul de internet. Oricum va multumesc pentru idei si pentru ca mi-ati demonstrat ca se poate sa gatesti si din placere avand garantata reusita unui meniu delicios!
    Simona

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc pentru vizita. In momentul de fata nu mai am timp nici macar pentru blog. Sper sa revin la un moment dat cu retete noi , dar probabil peste 2-3 ani :)

    RăspundețiȘtergere