Ingrediente :
- 1 caserola de ciuperci pleurotus
- ardei gras
- 2 cesti pasta de rosii
- 3 cepe
- 3 morcovi mici
- 3 lg nuca macinata
- 2 oua
- 2 cesti de orez
- cimbru , sare si piper
- patrunjel verde
- 5 sau 6 catei de usturoi
- 1 cana de apa
- 3 lg de ulei
- cca. 1 kg de rosii
Se macina nuca si se maruntesc ciupercile (se pot face la robot ).
Ceapa se toaca , morcovul se da pe razatoare si se calesc in cele 3 lg de ulei.
Se adauga ciupercile si cimbru
Se spala 2 cesti de orez.
Se adauga peste compozitia de ciuperci , ceapa si morcov.
Se amesteca mereu sa nu se prinda orezul , pana scade apa lasata de ciuperci si compozitia nu mai este apoasa.
Se stinge focul si se lasa la racit.
Cand este rece se adauga : 2 oua , 3 lg de nuca macinata si patrunjel.
Ardeii se spala , se curata de samburi si se aseaza intr-o tava unsa cu unt.
Se umplu 3/4
In gura fiecarui ardei punem rondele de rosii si presaram cimbru.
Separat preparam sosul.
Decojim 3 rosii si le taiem cubulete , curatam si tocam usturoiul si patrunjelul.
Pregatim 2 cesti de pasta de rosii , 1 cana de apa , sare si piper.
Amestecam toate ingredientele .
Le adaugam in tava peste ardei.
Se tine la cuptor pana se rumenesc ardeii si scade sosul.
Servim impreuna cu sosul din tava si smantana.
POFTA BUNA !