29 iulie 2011

Drob de nuca



Aceasta reteta de drob o am de la mama si chiar daca am incercat mai multe retete diferite de drob , parca tot aceasta mi se pare mai gustoasa. Am servit cu acest drob mai multi prieteni si nimeni nu si-a dat seama ca este facut cu nuca. Tot secretul , dupa parerea mea, este cum macinam nuca. Pentru acest drob nuca trebuie macinata in masina speciala pentru nuca. Aceasta masina de rasnit nuca , o transforma in fulgi fini si nu se simte absolut deloc in compozitie.




Ingrediente :
- 4 felii de paine
- 5 cepe potrivite
- 15 lg de nuca
- 2 lg pasta de tomate
- 5 oua crude
- 3 lg de ulei
- marar , patrunjel
- sare si piper
- 1 lg de pesmet
Optional 2 - 3 oua fierte.

Feliile de paine le inmuiem in apa si le stoarcem bine.


Ceapa o calim / inabusim in cele 3 lg de ulei + 3 lg de apa.


Amestecam toate ingredientele , fara albusurile de la oua.


Albusurile le batem spuma...


...apoi le amestecam usor in compozitia facuta anterior.


Ungem o tava cu ulei si presaram pesmet .Punem jumatate din compozitie si asezam ouale taiate in doua pe lungime si apoi restul de compozitie.


Nivelam bine drobul si il introducem in cuptor pentru 1 ora la foc mediu.
Se poate testa cu o scobitoare la fel ca la blatul de tort.


Se scoate din cuptor si se lasa la racit.


Taiem drobul felii si il servim alaturi de piure de cartofi.


POFTA BUNA !


4 comentarii:

  1. arata super! felicitari tie (si mamei:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte bun mi-a iesit drobul. Ma bucur ca am gasit site-ul tau. Spor la bucatarit! Denisa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc pentru vizita Denisa .Te astept sa mai incerci si alte retete :)

    RăspundețiȘtergere