07 noiembrie 2019

Lasagna cu ciuperci de post




Ingrediente:
- 500 g foi lasagna fara ou
- sos Bolognese
- sos Bechamel

Sos Bolognese:
 - 2 cepe
- 6 catei de usturoi
- 1 morcov
- 1/4 telina mica
- 25 g drojdie inactiva
- 500 g sos de rosii 
- 400 g rosii cubulete (1 conserva)
- 4 lg ulei de masline
- 100 g soia granule
- 500 g ciuperci
- 1-2 lg busuioc uscat
- 1 lg-ta turmeric (optional)
- sare si piper

Se taie cepele marunt si se calesc in uleiul de masline pana se inmoaie, apoi se adauga usturoiul maruntit si se mai calesc impreuna 2 minute.
Se adauga morcovul si telina razuite fin, ciupercile maruntite la robot si soia granulata, care in prealabil a fost inmuiata 15 minute in apa fierbinte si apoi stoarsa.
Cand apa lasata de ciuperci a scazut putin se pune sosul de rosii si rosiile cubulete, drojdia inactiva si condimentele.
Se fierbe aproximativ 10 minute, se potriveste gustul cu sare si piper si se lasa deoparte pana pregatim sosul Bechamel.

Sos Bechamel:
- 50 g ulei de cocos
- 50 g faina
- 500 ml lapte vegetal neindulcit
- 5 g sare
- 1/2 lg-ta pudra de usturoi
- 2 lg drojdie inactiva
- 1/2 lg-ta nucsoara

Se caleste faina in uleiul de cocos si se stinge cu laptele vegetal. Adaugam restul ingredientelor si fierbem sosul pana capata consistenta unui aluat de clatite.

Intr-o tava dreptunghiulara asezam un strat subtire de sos Bechamel, apoi foi de lasagna, urmatorul strat este de sos Bolognese, foi de lasagna si tot asa alternativ pana se termina sosurile. Ultimul strat este de sos Bechamel. Daca aveti la final se poate presara parmezan vegan.
Tava se introduce in cuptorul incins in prealabil la 180 grade si se coace pentru aproximativ 30 minute. 
Este delicioasa! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu