Ingrediente :
*pentru aluat :
- 350 g faina
- 250 ml lapte
- 3 oua
- 2 lg-te drojdie uscata
- 50 ml ulei de masline
- 1 lg-ta rasa se sare
*pentru umplutura :
- 125 g cascaval
- 300 g ciuperci
- 1 ceapa
- 1 ardei rosu
- 2 lg ulei de masline
- sare si piper
*pentru decor :
- seminte de mac
Amestecam faina cu drojdia apoi punem ouale , laptele caldut si sarea .
La sfarsit adaugam uleiul si amestecam pana se incorporeaza .
Aluatul are o consistenta fluida si lipicioasa .
Pentru umplutura calim usor ceapa in 2 lg ulei de masline , apoi adaugam ciupercile taiate feliute si ardeiul tocat marunt .
Tinem totul pe foc pana scade apa lasata de ciuperci .
Presaram sare si piper dupa gust .
Asezam hartie de copt intr-o tava de aprox. 20/30 cm , presaram pesmet si punem jumatate din aluat .
Presaram din nou pesmet , asezam umplutura si o intindem uniform .
Punem cascavalul taiat felii subtiri ...
...restul de aluat si presaram seminte de mac .
Lasam placinta sa dospeasca 30-40 minute si o coacem in cuptorul preincalzit pentru aprox. 25-30 min. la foc mediu pana trece testul cu scobitoarea .
Servim placinta calda sau rece , dupa preferinta .
Este foarte buna pentru pachetelul cu mancare la servici sau scoala .
POFTA BUNA !