18 noiembrie 2019

Prajitura vegana cu crema de ciocolata




Blat:
- 250 gr. curmale
- 1 cup cacao
- 1 cup migdale
- 1 cup nuci romanesti
- 1 cup stafide

Crema:
- 70 gr. cacao
- 90 gr. curmale
- 120 ml unt de cacao
- 50-60 ml indulcitor
- 1 cutie crema vegetala din nuca de cocos (400 ml)


Pentru blat se pun toate ingredientele in robotul cu lama S si se mixeaza pana rezulta o compozitie usor lipicioasa, apoi o punem intr-o tava in care am asezat folie alimentara si presam usor.

Crema se face intr-un blender, de preferat mai puternic, pana rezulta o compozitie cremoasa, care se toarna deasupra blatului.
Prajitura se pune in congelator pana se intareste crema si apoi se poate pastra in frigider.
Curmalele se pun la hidratat cu o ora inainte de a face prajitura.
1cup= 250 ml

Eu am folosit crema vegetala din nuca de cocos de la Sanovita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu