01 septembrie 2011

Ciorba de conopida





Este o ciorba usoara, de vara - toamna :). Se poate prepara si iarna , daca puneti conopida la congelator.



Ingrediente :
- 1/2 conopida
- 2 cepe
- 1 ardei gras
- 3 rosii
- 2 morcovi
- 1 pastarnac
- 1/2 telina
- 3 lg de ulei
- 1 leg. de patrunjel
- 2 galbenusuri
- 200 ml smantana
- sare si piper


Tocam ceapa si curatam restul legumelor.


Punem ceapa si legumele sa se inabuse in ulei, cu putina apa si sare.


Decojim rosiile si le taiem cubulete.


Conopida o desfacem in buchetele mici.


Dupa ce inabusim putin legumele , punem apa fierbinte si mai fierbem putin.
Adaugam conopida spalata si cand e fiarta pe jumatate , punem si rosiile.
Cand sunt fierte legumele , potrivim gustul cu sare si piper , apoi presaram verdeata tocata.


Smantana o amestecam cu cele 2 galbenusuri.


 Adaugam un polonic de ciorba fierbinte si amestecam bine.


Stingem focul si adaugam in ciorba amestecul de smantana cu galbenusuri.


Va doresc...


POFTA BUNA !


2 comentarii:

  1. da-i-nainte cu tupeu;esti tare doamna;ma uimesti pe zi ce trece;astept retete noi

    RăspundețiȘtergere
  2. te pup Carmela
    multumesc pentru incurajari :)

    RăspundețiȘtergere