26 decembrie 2011

Prajitura casei





Ingrediente :
- 2 oua
- 17 lg zahar
- 14 lg ulei
- 1 borcan mare de iaurt
- 1 lg bicarbonat
- 1 lg esenta de rom
- 20 lg faina
Sirop :
- 5 lg zahar
- 200 ml apa
- 2-3 lg cacao
- 1 cub de unt


Se bat ouale cu zaharul pana se fac spuma .


Se adauga uleiul , iaurtul si bicarbonatul , amestecam bine si apoi adaugam faina .


Punem esenta de rom si turnam toata compozitia intr-o tava in care am asezat hartie de copt .


Se coace la foc iute 10 minute si inca 10-15 minute la foc moderat .


Separat se pregateste siropul amestecand toate ingredientele si tinandu-le pe foc pana se topeste zaharul .
Prajitura se taie calda si se toarna siropul deasupra .


Peste prajitura calda si insiropata adaugam nuca macinata sau nuca de cocos .


Prajitura se serveste dupa ce s-a racit bine .




POFTA BUNA !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu