31 octombrie 2019

Tort de ciocolata vegan



Blat:
-1 1/2 cup faina
-1 lg-ta bicarbonat de sodiu
-1 lg-ta sare
-1 cup zahar brut
-1/3 cup cacao
-1 lg otet
-5 lg ulei de floarea soarelui
-1 cup apa calda
-1 lg-ta esenta de vanilie

Crema: 
-2 cups caju
-1 1/2 cup lapte vegetal
-2 cups curmale fara samburi
-4 lg cacao
-1/4 cup ulei de cocos
-1 lg-ta sare

Pentru blat se amesteca ingredientele uscate separat de cele lichide si apoi se combina intre ele.
Se aseaza compozitia intr-o forma cu diametrul de aprox. 20 cm, in care am pus hartie de copt si se pune in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20 minute (trebuie sa faceti testul cu scobitoarea).
Dupa ce se scoate din cuptor se lasa sa se raceasca pe un gratar si apoi se taie in doua parti egale.

Pentru crema se pun la hidratat  nucile de caju si curmalele (2-3 ore), se scurg bine de apa si se pun in blender cu restul ingredientelor si se mixeaza pana rezulta o crema fina.
Se asambleaza tortul si se decoreaza dupa preferinta.

Important: pentru crema aveti nevoie de un blender foarte puternic (eu am Vitamix). Este posibil sa poata fi facuta crema si la un robot de bucatarie, dar nu o sa fie la fel de fina si trebuie oprit din cand in cand robotul si curatata crema de pe peretii vasului si pornit din nou pana se ajunge la consistenta dorita.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu