03 noiembrie 2011

Triunghiuri cu biscuiti si vanilie





Particip cu aceasta prajitura la concursul organizat pe blogul Laurei Adamache .

Vanilia este considerata ,, regina condimentelor,,.
Vanilla planifolia este o floare, originara din America Centrala si America de Sud . Aceasta planta face parte din familia orhideelor si este singura care produce un fruct comestibil: pastaia de vanilie.
Doar albina Melipona ,care traieste in Mexic , poate sa polenizeze floarea de vanilie . Dar datorita unui tanar sclav din Reunion care a descoperit intamplator in 1841 cum se poate poleniza manual floarea , astazi vanilia se cultiva si in alte zone ale globului .
In literatura medicala veche, vanilia era descrisa ca afrodiziac si remediu pentru scaderea febrei. In zilele noastre s-a demonstrat stiintific ca vanilia creste moderat nivelul adrenalinei din sange. 



Ingrediente :
- 2 plicuri praf budinca de vanilie
- 500 ml lapte
- 10 lg de zahar
- 150 g unt
- 1 pastaie de vanilie
- 250 g biscuiti simpli
- 250 g biscuiti cu cacao
- 2 banane



Taiem pastaia de vanilie si cu varful cutitului adunam semintele de vanilie .
Eu am folosit pastaie de vanilie de Bourbon .


Punem laptele la fiert si adaugam semintele si pastaia de vanilie .


Dupa ce a fiert 1 minut scoatem pastaia de vanilie si adaugam praful de budinca amestecat cu zaharul si cateva linguri de lapte rece .


Separat mixam untul moale .


Adaugam 3-4 lg. de budinca racita si omogenizam .


Apoi punem treptat compozitia de unt in budinca de vanilie racita .


Pe o folie de aluminiu asezam un rand de biscuiti simpli (8-9 buc.) si ii ungem cu un strat subtire de crema .


Apoi asezam un rand de biscuiti cu cacao .


Punem un strat de crema si asezam cele 2 banane .


Imbracam bananele cu crema de vanilie .


Apoi punem un strat de biscuiti simpli sub forma de acoperis .


Ungem cu putina crema si adaugam un rand de biscuiti cu cacao .


Invelim prajitura in folie si o punem la frigider pentru 3 ore .


Pastaia de vanilie poate fi inlocuita cu esenta de vanilie care se adauga in crema rece .


O prajitura usor de facut si  foarte delicioasa .



POFTA BUNA !

9 comentarii:

  1. yam-yam!a avut dreptate Liviuta- O BUNATATE DE PRAJITURICA-FOARTE GUSTOASA,FOARTE RAPIDA SI FOARTE IEFTINA......

    RăspundeţiȘtergere
  2. Sara & Miki , multumesc frumos pentru vizita
    .Avem si un lucru in comun ...si eu am origini unguresti :)

    RăspundeţiȘtergere
  3. Multumesc pentru aprecieri , Bianca.
    La multi ani! pentru aniversarea casatoriei .

    RăspundeţiȘtergere
  4. Ramona , chiar daca ai postat ca anonim :) ma bucur ca ti-ai rupt din timpul tau sa imi lasi un comentariu .Stiu cat esti de ocupata de aceea apreciez asa mult.
    Te pup.

    RăspundeţiȘtergere
  5. Foarte buuunnn!!! deliciosss!!! am facut vineri cum am vazut-o :P:*:*

    RăspundeţiȘtergere