Ingrediente :
- 500 g ciuperci pleurotus
- 150 g soia granule
- 2 leg. ceapa verde
- 2 leg. usturoi verde
- 5-6 lg orez
- 3 lg ulei
- 2 oua
- 1 leg. patrunjel
- 1 leg. marar
- 1 lg condimente pentru drob
- sare si piper
*separat : - 1 ou + 3 lg smantana
Se toaca ceapa si usturoiul si se inabuse in 3 lg de ulei cu putina apa .
Se adauga ciupercile pleurotus spalate si tocate marunt (eu le-am tocat la robot ) , se tin pe foc pana scade toata apa lasata de ciuperci.
Separat de fierbe soia si orezul in apa cu putin Delikat.
Dupa ce s-au fiert bine se pun intr-o strecuratoare sa se scurga de apa .
Cand a scazut apa de la ciuperci se stinge focul si se adauga restul ingredientelor (ouale batute se adauga la sfarsit cand compozitia nu mai este foarte fierbinte).
Punem toata compozitia intr-o tava in care am asezat hartie de copt si o bagam in cuptorul incins in prealabil pentru 30 minute .
Dupa o jumatate de ora scoatem tava din cuptor si punem deasupra oul batut cu smantana.
Introducem din nou tava in cuptor pentru inca 15-20 minute la foc mediu.
Drobul de ciuperci se poate servi cu piure de cartofi si salata de ceapa si ridichii .
Poate datorita condimentelor pentru drob mi-a dat impresia ca aduce foarte mult la gust cu drobul de miel :))
POFTA BUNA !
La cat de mult imi plac ciupercile , am sa incerc cu siguranta acest drob !!!! ;)
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru vizita .
ȘtergereAstept sa imi spui parerea cand o sa faci drobul.
cat de mult ma bucur ca te-am gasit. de putin timp sunt vegetariana si deabia descopar retete pt ca meniul meu e cam sarac, dar acum cand am avzut cate retete ai tu aici cu siguranta o sa ma apuc de ele
RăspundețiȘtergereDaca este cuptor electric,cam la cate grade?
RăspundețiȘtergereMultumesc :)
Cred ca aproximativ 180 grade.
RăspundețiȘtergere