Ingrediente :
- 1 caserola de ciuperci pleurotus
- ardei gras
- 2 cesti pasta de rosii
- 3 cepe
- 3 morcovi mici
- 3 lg nuca macinata
- 2 oua
- 2 cesti de orez
- cimbru , sare si piper
- patrunjel verde
- 5 sau 6 catei de usturoi
- 1 cana de apa
- 3 lg de ulei
- cca. 1 kg de rosii
Se macina nuca si se maruntesc ciupercile (se pot face la robot ).
Ceapa se toaca , morcovul se da pe razatoare si se calesc in cele 3 lg de ulei.
Se adauga ciupercile si cimbru
Se spala 2 cesti de orez.
Se adauga peste compozitia de ciuperci , ceapa si morcov.
Se amesteca mereu sa nu se prinda orezul , pana scade apa lasata de ciuperci si compozitia nu mai este apoasa.
Se stinge focul si se lasa la racit.
Cand este rece se adauga : 2 oua , 3 lg de nuca macinata si patrunjel.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj1RVfdjC6-nbn6IxBcgG77aE5AXmweZ0ATd7JFyn0cXz_Nq3UrR7cQZTkyBWZK6CpPVT3_qtsUHqK9Es07agOVeq_aiB-mrBGhgFKDkW2WL8lLkKN-Dd1nPl6POigA4LCfUJmJZJtb4f4/s640/Picture+018.jpg)
Ardeii se spala , se curata de samburi si se aseaza intr-o tava unsa cu unt.
Se umplu 3/4
In gura fiecarui ardei punem rondele de rosii si presaram cimbru.
Separat preparam sosul.
Decojim 3 rosii si le taiem cubulete , curatam si tocam usturoiul si patrunjelul.
Pregatim 2 cesti de pasta de rosii , 1 cana de apa , sare si piper.
Amestecam toate ingredientele .
Le adaugam in tava peste ardei.
Se tine la cuptor pana se rumenesc ardeii si scade sosul.
Servim impreuna cu sosul din tava si smantana.
POFTA BUNA !
foarte, foarte bun
RăspundețiȘtergereca de altfel tot ce am incercat, simplu, ierftin si bun
Iar eu am cautat destul de mult pe inetrnet retete vegetariene , insa nu prea imi ieseau
Este singurul site de retete care imi reusesc, felicitari .
Singura problema care o am este cu retetele ce trebuie sa folosesc cuptorul, acolo mai am de invatat
Bafta in continuare
Buna!
RăspundețiȘtergereMinunat blogul ! Acum l-am descoperit!
Sunt vegetariana iar retele tale ma vor ajuta mult pe viitor. Ardeii umpluti sunt programati pentru weekend! Multam! :)