Avem nevoie de :
- fasole verde
- 3 cepe
- 1 morcov
- 3 lg de faina
- 3 lg de ulei
- 2 lg-te de boia dulce
- vegeta , sare si piper
- pasta de rosii
- 1 capatana mica de usturoi
- patrunjel si marar proaspat
Se toaca ceapa , iar morcovul se da pe razatoarea mare.
Morcovul si ceapa se calesc in 3 lg de ulei impreuna cu 2 lg de vegeta, iar separat se pune apa la fiert.
Dupa ce s-au inmuiat ceapa si morcovul , se adauga fasolea verde spalata si rupta in bucatele.
Apoi se adauga apa fierbinte.
Separat se amesteca 2 lg-te de boia cu 3 lg de faina.
Se pune apa rece pana la consistenta unei smantani mai subtiri.
Se spala verdeata si se curata usturoiul.
Se toaca marunt.
Se pune pasta de rosii (in functie de gustul fiecaruia , eu am pus 3 lg. )
Cand sunt fierte toate legumele se adauga ,,rantasul,, se mai fierbe cateva minute , apoi se adauga verdeata si usturoiul.
Se mai lasa cateva clocote si se stinge focul.
Se serveste cu smantana.
POFTA BUNA !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu