Prajitura este foarte usor de facut, foarte buna si cu ingrediente putine.
Avem nevoie de :
- 1 pachet margarina
- 1 pahar mic (150 ml ) de zahar
- 3 oua
- 1 borcanel de gem (eu am pus de capsuni )
- nuca macinata
- faina
Amestecam margarina moale cu zaharul
( din paharul de zahar oprim 6 lg. pentru bezea), apoi adaugam pe rand galbenusurile si amestecam bine.
Dupa ce am amestecat bine galbenusurile in compozitie , adaugam treptat faina si framantam.
Aluatul trebuie sa aiba o consistenta moale si nelipicioasa ( ca o plastilina , daca va mai aduceti aminte, de la gradinita :) )
Intr-o tava punem hartie de copt si asezam in centru aluatul.
Intindem aluatul cu mana , incercand sa nivelam cat mai bine.
Trebuie insistat un pic mai mult ,dar pana la urma o sa reusiti :)
Separat batem cele 3 albusuri cu 6 lg de zahar, pana se formeaza o bezea.
Am pus albusurile impreuna cu zaharul de la inceput , dar trebuie batut un pic mai mult decat atunci cand se pune zaharul la sfarsit.
Punem tava la cuptor pentru aprox 15-20 min, ,pana se coace mai mult de jumatate , apoi o scoatem si intindem nuca amestecata cu gemul.
Adaugam bezeaua pe toata suprafata si o introducem din nou la cuptor la foc mediu.
Tinem prajitura in cuptor aprox. 10-15 min., pana se rumeneste bezeaua.
Lasam prajitura sa se raceasca bine si servim cu moderatie :)
POFTA BUNA !
am incercat-o si eu astazi dar nu mi-a crescut deloc :( trebuia sa pun amoniac, ceva?
RăspundețiȘtergereAna ,blatul nu trebuie sa creasca deloc.Este un blat sfaramicios.
RăspundețiȘtergereProbabil ai avut o tava mai mare daca blatul tau a iesit mai subtire ca al meu.
Noua ne place foarte mult prajitura aceasta.
Astazi o prepar pentru a 3-a oara... Este excelenta, ne place foarte mult. Merci. Te pup.
RăspundețiȘtergerePofta buna ! :*
RăspundețiȘtergere