13 iunie 2011

Tarta cu ciuperci


Pentru aluat avem nevoie de 125 gr de unt sau margarina , 250 gr faina , sare si 1 ou.


Pentru umplutura :  - 1 conserva de ciuperci sau ciuperci proaspete
 - 3 cepe                              
 - 1 sau 2 oua                       
 - 2 lg de smantana               
- sare si piper                     
- marar proaspat                


Faina se amesteca impreuna cu untul sau margarina



 Se amesteca bine pana capata un aspect nisipos , apoi se adauga oul si se framanata


 Se aduna compozitia in forma de minge si se pune la frigider pentru 30 min.


 Pentru umplutura se caleste ceapa cu ciupercile


 Separat se bat ouale si se adauga smantana


 Apoi se adauga mararul , ceapa si ciupercile peste compozitia de oua cu smantana.
Potrivim gustul cu sare si piper


Aluatul se intinde cat forma de tarta 


 Se aseaza in forma , se inteapa cu furculita si se baga la cuptor pt. 5-7 min.


 Aluatul copt aproape de jumatate se scoate din cuptor si se adauga compozitia preparata anterior.


 Peste compozitie se aseaza rondele de rosii decojite si branza sau cascaval , apoi se pune la cuptor pana se rumeneste.


 Cand este gata se lasa sa se raceasca putin .


 Se feliaza si se serveste in orice moment al zilei :)



POFTA BUNA !


2 comentarii: