27 iulie 2011

Cartofi crocanti cu malai



Va recomand acesti cartofi pentru ca se prepara usor si sunt foarte gustosi.




Ingrediente :
- cartofi noi sau cartofi rosii
- malai
- boia dulce
- 2-3 lg de ulei
- sare si piper


Se spala foarte bine cartofii fara sa-i curatam de coaja si se taie in bucati .


Amestecam malaiul cu boiaua , sarea si piperul.


Peste cartofi adaugam uleiul (preferabil de masline ).


Cartofii bine unsi ii punem peste malai si scuturam vasul (de evitat sa-i amestecati cu mana ) pana sunt acoperiti toti cartofii cu amestecul de malai.


Punem cartofii intr-o tava acoperita cu hartie de copt si introducem in cuptor la foc mediu.
Cartofii sunt gata cand sunt rumeni si intra furculita usor in ei.


Acesti cartofi sunt o garnitura perfecta si pot inlocui cu succes cartofii prajiti .


POFTA BUNA !



9 comentarii:

  1. Sunt foarte apetisanti! maine o sa ii incerc! multumesc de idee, ca si asa nu stiam ce sa fac! :))
    Revin sa va zic cum mi-u iesit!

    RăspundețiȘtergere
  2. Noua ne-au placut foarte mult si prietenii nostri care i-au gustat au fost foarte incantati.
    Astept sa imi spui daca au fost si pe gustul vostru.

    RăspundețiȘtergere
  3. eu eu!! akm ii incercai!! sunt super buni..si lu mami ii plac!!! tot ce fac de aici ii place :)

    RăspundețiȘtergere
  4. sunt super gustosi...eu la sfarsit am adaugat cativa catei de usturoi pisati si am ras niste branzica mai tare... familia mea a fost foarte incantata de acesti cartofiori...yam-yam

    RăspundețiȘtergere
  5. arata foarte bine...mm...
    trebuie neaparat sa pastrez coaja? oare cum ies daca sunt curatati?

    RăspundețiȘtergere
  6. Ana , fara coaja cartofii se sfarama.
    Eu prefer dupa ce ii spal bine sa-i fierb 1-2 minute...sa-i dezinfectez :))

    RăspundețiȘtergere
  7. merci mult :) chiar astazi i-am incercat si sunt tare incantata de ei; ma bucur ca pot inlocui cartofii prajiti care si-asa nu sunt prea sanatosi! multumesc mult pt reteta!

    RăspundețiȘtergere