10 iulie 2011

,, Ciorba de burta,,



,,Ciorba de burta ,, cu ciuperci pleurotus este un bun substitut pentru cei care nu mai folosesc in alimentatie carnea , dar le placea aceasta ciorba in varianta carnivora :)



Ingrediente :
- 1 caserola de ciuperci pleurotus (500 gr)
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 1 capatana usturoi
- 2 galbenusuri
- 250 gr iaurt gras
- 250 gr smantana
- 2 lg-te de boia dulce
- 2 foi de dafin
- 3 lg de ulei
- leustean
- sare si piper
- otet (optional)


Se toaca ceapa si morcovul se da pe razatoarea mare.


Se inabuse in ulei cu apa si putina sare.


Se adauga boiaua si foile de dafin, apoi se completeaza cu apa.


Ciupercile se spala si li se taie coditele.

Se taie pe lung in fasiute.


Se adauga in ciorba si se lasa sa fiarba aprox. 25 minute.


Separat se curata usturoiul si se piseaza cu sare.


Se adauga in ciorba usturoiul si leusteanul. Se potriveste gustul cu sare si piper si se mai fierbe 1 minut.


Iaurtul , smanatana si galbenusurile se amesteca si se adauga peste compozitie un polonic de ciorba fierbinte.


Se stinge focul si se adauga in ciorba amestecand repede.
Separat se poate adauga in farfurie cand se serveste: smanatana , otet si patrunjel.


POFTA BUNA !


14 comentarii:

  1. O, da, tot eu...in seara asta, dupa ce alergai la cateva magazine sa gasesc ciupercile :) Este foaaarte buna. Alin are de gand sa manance si dimineatza inainte sa plece la lucru... adica pe la 4:00 :)) deci itzi dai seama cat ii placu :)(2 baietzi chiar au crezut ca este de burta.) Multzumesc! Ii sfatuiesc pe totzi sa o incerce, este excelenta!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce m-as face fara tine!
    Ar fi foarte plictisitor pe aici :)
    Vizitatorii mei nu vor sa imi spuna ce retete au incercat si daca le-au placut.
    Sunt fericita ,ca aceasta ciorbita a fost si pe gustul vostru.

    RăspundețiȘtergere
  3. LA CIORBA DE BURTA EU CAND O MANANC PUN HREAN PREPARAT CU OTET.

    RăspundețiȘtergere
  4. O idee foarte buna !
    Daca imi spui cum faci hreanul cu otet, o sa incerc si eu data viitoare si o sa iti spun daca imi place.

    RăspundețiȘtergere
  5. Super bunaa!!...si eu am facut!!! :P si da ..verishorii au crezut k e de burta =))

    RăspundețiȘtergere
  6. Este foarte gustoasa si seamana mult la gust cu originala
    :)
    Te pup khryss.

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte buna si cu hrean este excelenta! (Simona si Alin)

    RăspundețiȘtergere
  8. Draga mea am respectat reteta si este foarte buna , ne-a placut foarte mult .

    RăspundețiȘtergere
  9. Am incercat-o si eu, sa stii!!!Mie si sotului ne-a placut foarte mult, fetelor mai putin!!!!cred ca o sa intru din ce in ce mai des pe site-ul tau deoarece al meu sot, se pare, ca s-a decis sa se faca vegetarian..... :) te pup

    RăspundețiȘtergere
  10. Acum am făcut-o.E excelentă!Și se prepară mai rapid decât burta de vită!Excelentă pentru noi cei care nu consumăm carne!Mulțumesc mult de rețetă și la mai multe!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Simona ,Dani, Ramona, Anonim :) multumesc pentru vizita si sunt bucuroasa ca v-a placut ciorbita.

    RăspundețiȘtergere
  12. I do not eat eggs, so I used a spoon of amidon de porumb in the smantana and it worked beautifully.

    RăspundețiȘtergere
  13. I am an American living in Romania and I am a lacto-vegetarian. This soup is amazing! I substituted 2 spoons of amidon de porumb for the egg, and I found button mushrooms work great if the others cannot be bought. I also like hot peppers, so I cut up 2 ardei iute, red or green, and add to the saute of the carrots and onions, and use boia iute. I love your site!

    RăspundețiȘtergere