29 iulie 2011

Ciorba de dovlecei



Inca o ciorba usoara de vara , foarte buna , mai ales servita cu smantana.




Ingrediente :
- 2 dovlecei tineri
- 2 cepe
- 2, 3 morcovi 
- 2 rosii
- 2 ardei
- 1 cescuta de orez
- 3 lg de ulei
- patrunjel
- sare si piper


Curatam dovleceii si ii taiem cubulete , morcovii ii taiem rondele , ardeii bucati , rosiile decojite le taiem cubulete si ceapa o tocam marunt.


Dovleceii , morcovii si ardeii ii punem in apa calduta la fiert.
Cand fierbe apa , adaugam 1 lg de sare si ceapa tocata.


Cand legumele sunt aproape fierte , adaugam orezul spalat si rosiile.


Fierbem aprox. 20 -25 min. sa se fiarba si orezul , apoi adaugam patrunjelul , piperul si daca mai este necesar, sare. Stingem focul si adaugam 3 lg de ulei .


Adaugam in farfurie smantana si servim , pentru cine prefera, alaturi de un ardei iute.


POFTA BUNA !

2 comentarii: