05 iulie 2011

Papricas vegetarian




Ingrediente:
- cartofi
- 3 cepe
- 3 morcovi
- 1 ardei gras
- 3 lg de ulei
- 3 lg pasta de rosii
- 2 lg-te de boia dulce
- sare si piper
- patrunjel

Pentru galuste avem nevoie de: 2 oua , sare , piper si faina.


Taiem ceapa feliute ,radem morcovul mai mare si ardeiul il taiem in bucati mari.


Inabusim ceapa si morcovul in ulei cu apa.


 Adaugam ardeiul si cartofii taiati bucati .


Completam cu apa fierbinte si presaram boiaua dulce.


Separat preparam galustele de faina.
Amestecam cele 2 oua cu sare ,piper si faina.


Aluatul trebuie sa fie mai consistent decat aluatul de clatite.


 Nu trebuie sa curga prin furculita ,dar nici prea gros pentru ca ies galustele prea tari.
Puteti pune de proba o galusca in mancare ca sa va dati seama de consistenta. Galustele nu trebuie sa se farame in mancare.


Dam focul mai incet si punem pe rand galustele cu furculita, daca vreti sa aiba o forma lunguiata ,sau cu o lingurita , daca vreti galuste rotunde.


Cand sunt fierti cartofii , se adauga pasta de rosii.

Se mai lasa sa fiarba pana sunt fierte si galustele , apoi se adauga sare si piper dupa gust.
Se presara patrunjel proaspat si se stinge focul.


Se poate servi cu ardei iute.


POFTA BUNA !

4 comentarii:

  1. Merci , Manutzu .
    Astept sa mai incerce si altii retetele mele si sa imi spuna ce le place si ce nu le place.

    RăspundețiȘtergere
  2. Excelent la gust, dar mi s-au spart galustile. Data viitoare precis imi ies.

    RăspundețiȘtergere
  3. Simona probabil le mai trebuia putina faina si focul dat la minim . Sigur o sa iti iasa data viitoare.

    RăspundețiȘtergere