21 iulie 2011

Prajitura cu gem si nuca



Prajitura este foarte usor de facut, foarte buna si cu ingrediente putine.




Avem nevoie de :
- 1 pachet margarina
- 1 pahar mic (150 ml ) de zahar
- 3 oua
- 1 borcanel de gem (eu am pus de capsuni )
-  nuca macinata 
- faina


Amestecam margarina moale cu zaharul  
( din paharul de zahar oprim 6 lg. pentru bezea), apoi adaugam pe rand galbenusurile si amestecam bine.


Dupa ce am amestecat bine galbenusurile in compozitie , adaugam treptat faina si framantam.


Aluatul trebuie sa aiba o consistenta moale si nelipicioasa ( ca o plastilina , daca va mai aduceti aminte, de la gradinita :) )


Intr-o tava punem hartie de copt si asezam in centru aluatul.


Intindem aluatul cu mana , incercand sa nivelam cat mai bine.
Trebuie insistat un pic mai mult ,dar pana la urma o sa reusiti :)


Separat batem cele 3 albusuri cu 6 lg de zahar, pana se formeaza o bezea.
Am pus albusurile impreuna cu zaharul de la inceput , dar trebuie batut un pic mai mult decat atunci cand se pune zaharul la sfarsit.


Punem tava la cuptor pentru aprox 15-20 min, ,pana se coace mai mult de jumatate , apoi o scoatem si intindem nuca amestecata cu gemul.


Adaugam bezeaua pe toata suprafata si o introducem din nou la cuptor la foc mediu.


 Tinem prajitura in cuptor aprox. 10-15 min., pana se rumeneste bezeaua.


Lasam prajitura sa se raceasca bine si servim cu moderatie :)


POFTA BUNA !


4 comentarii:

  1. am incercat-o si eu astazi dar nu mi-a crescut deloc :( trebuia sa pun amoniac, ceva?

    RăspundețiȘtergere
  2. Ana ,blatul nu trebuie sa creasca deloc.Este un blat sfaramicios.
    Probabil ai avut o tava mai mare daca blatul tau a iesit mai subtire ca al meu.
    Noua ne place foarte mult prajitura aceasta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Astazi o prepar pentru a 3-a oara... Este excelenta, ne place foarte mult. Merci. Te pup.

    RăspundețiȘtergere