24 august 2011

Cartofi cu ciuperci si ceapa




Am pregatit acesti cartofi pentru masa de pranz si au fost foarte buni , alaturi de castraveciori murati.





Ingrediente :
- 6 cartofi fierti in coaja
- 1 ceapa mare
- 1 cutie de ciuperci sau ciuperci proaspete
- 1 ou
- 1 cutie de ,, Fagaras,,
- 1 cubulet de unt
- cascaval
- ulei
- sare si piper


Inabusim ceapa si ciupercile ,in ulei cu putina apa si sare , pana cand se inmoaie ceapa.


Oul batut in amestecam cu o cutie de Fagaras. Daca nu aveti , puteti inlocui cu branza proaspata , amestecata cu smantana.


Adaugam piper proaspat macinat.


Decojim cartofii fierti si ii taiem felii.


Punem cartofii feliati , intr-un vas termorezistent uns cu unt.


Scurgem uleiul din compozitia de ciuperci . Umplem cu mana , punand printre feliile de cartofi , ceapa si ciuperci.


Deasupra turnam compozitia de ou batut cu Fagaras ,radem cascavalul si mai presaram putin piper.


Punem vasul la cuptor pentru aprox. 25-30 minute, la foc mediu , pana se rumeneste.


Cand s-au racit putin cartofii , ii servim , dupa preferinta, alaturi de : salata de rosii ,salata de varza , muraturi .


POFTA BUNA !


3 comentarii: