21 august 2011

Lasagna cu ciuperci



Aceasta reteta de lasagna este foarte buna. Va recomand sa o preparati cu ciuperci pleurotus. Eu , de data aceasta, nu am gasit si am facut cu ciuperci champignon.
Sosurile de baza pentru lasagna sunt : sosul bechamel si sosul bolognese.Sosurile nu trebuie sa fie prea groase , pentru ca foile pentru lasagna se pun nefierte si au nevoie de lichid pentru a se fierbe .Am sa scriu ingredientele separat pentru fiecare si modul in care se prepara.


Avem nevoie, pe langa cele 2 sosuri, de 1 cutie de paste pentru lasagna si cascaval.


SOSUL BOLOGNESE

Ingrediente :
- 500 g ciuperci (preferabil pleurotus)
- 3 lg de ulei
- 1 cutie rosii in bulion
- 2 lg pasta de rosii
- 1 ceapa mare
- 2 morcovi mici
- 4-5 catei de usturoi
- sare si piper,
- oregano si busuioc


SOSUL BECHAMEL

Ingrediente :
- 4 lg de unt ( aprox.100 g)
- 4 lg de faina
- 500 ml lapte
- sare ,piper si nucsoara


Pentru sosul bolognese: - tocam ceapa , radem morcovul si le inabusim in cele 3 lg de ulei si putina apa.


Ciupercile le-am maruntit la robot, dar se pot face foarte bine si prin masina de tocat carne.


Se adauga peste ceapa si morcov, se mai adauga putina apa si se lasa la fiert.


Adaugam rosiile in bulion si pasta de rosii .

 Cand a scazut putin sosul , adaugam usturoiul pisat si condimentele.



Pentru sosul bechamel : - punem untul sa se topeasca si adaugam faina .


Se amesteca pana se ingroasa.


Apoi se adauga laptele , treptat , amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase.


 Se adauga condimentele si se fierbe pana capata consistenta unei smantani subtiri.


 Ungem cu unt o tava si apoi punem un strat de sos bechamel.


Adaugam un rand de foi de lasagna.


Inca un strat de sos bechamel si apoi sos bolognese.


Peste sosul bolognese , adaugam un strat de foi si tot asa pana terminam sosurile.


Peste ultimul strat de foi se pune sos bechamel.


Se rade cascaval si se pune la cuptor pentru 35-40 minute, la foc moderat.


Cand s-a rumenit deasupra si este gata , o scoatem din cuptor si o lasam cateva minute sa se raceasca putin.


O portionam calda si servim.


POFTA BUNA !


2 comentarii: