27 august 2011

Lasagna cu dovlecei



 Pentru fanii dovlecelului aceasta reteta este pur si simplu delicioasa.
Noua ne-a placut foarte mult si nu regret ca am incercat aceasta lasagna cu dovlecei.




Ingrediente :
- sos bechamel
- foi de lasagna
- 5 dovlecei micuti
- 150 g parmezan
- 1/2 capatana mica de usturoi
- 3 lg de ulei de masline
- sare si piper


Curatam dovleceii si ii taiem cubulete mici , cu tot cu miez.


Punem dovleceii pe foc impreuna cu uleiul si un pic de sare. Nu este nevoie de apa , pentru ca o sa lase dovleceii suficienta apa.


Cand sunt gata dovleceii , adaugam piperul si usturoiul pisat.


Pregatim sosul bechamel din : 4 lg de unt (aprox. 100 g ) , 4 lg de faina , 650 ml lapte , 1 lg-ta de nucsoara, sare si piper.

Punem untul sa se topeasca si apoi adaugam faina, amestecand repede .


Stingem cu lapte rece si amestecam in continuare, sa nu se formeze cocoloase.


Consistenta sosului trebuie sa fie un pic mai solida decat laptele.
Adaugam : nucsoara , sarea si piperul.


Intr-o tava termorezistenta punem un strat de sos bechamel , apoi asezam foile de lasagna nefierte.


Adaugam un strat de dovlecei preparati anterior.


Punem parmezanul razuit si inca un strat de sos.


Alternam ingredientele pana le terminam.
Peste ultimul strat de foi se toarna sos bechamel , se rade parmezan si se aseaza felii fine de dovlecei.


Eu am taiat feliile de dovlecei ,pe lung , cu un curatitor de legume , apoi le-am stropit cu ulei de masline.


Se pune la cuptor , pana se rumeneste frumos lasagna.


Se serveste calda si optional se poate adauga ketchup.



POFTA BUNA !


8 comentarii:

  1. Manu , nu doar arata bine , este si foarte gustoasa. Sa o incerci si sa imi spui daca ti-a placut.

    RăspundețiȘtergere
  2. nebunie! sunt inchise magazinele acum, dar maine ma aprovizionez cu dovlecei si incerc. sunt bucuroasa ca am descoperit blogul tau, va deveni cu siguranta o sursa de inspiratie regulata

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc pentru vizita , Ioana .
    Sper ca retetele sa fie pe gustul tau si te astept cu impresii .

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc pentru inspiratie si pentru intentia ta transformata in fapta, de a darui!!! Voi inlocui faina alba cu faina de naut si margarina cu unt de cocos sau Gee, in rest totul este ok.

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc pentru vizita , Ella.
    Orice reteta se poate adapta dupa gusturile fiecaruia, sper sa iti placa lasagna cu dovlecei.
    Daca faci reteta te astept cu impresii :)

    RăspundețiȘtergere
  6. - Cate minute se tin dovleceii pe foc?
    - Cate minute se tine lasagna in cuptor?
    - La ce temperatura trebuie coapta lasagna?

    RăspundețiȘtergere
  7. Anonim , am spus ca se tine la cuptor pana se rumeneste. Eu nu am cuptor care indica temperatura , deci nu am cum sa spun o temperatura anume.
    Nu mai am timp pentru blog si intru foarte rar. Imi pare rau ca raspund asa tarziu.

    RăspundețiȘtergere