15 decembrie 2011

Cornulete fragede cu iaurt






Ingrediente :
- 600 -650 g faina
- 400 g margarina
- 75 g zahar
- 2 pliculete zahar vanilat
- 2 galbenusuri 
- 1/2 lg-ta sare
- 1 lg bicarbonat de sodiu stins cu otet
- 125 g iaurt
*pentru umplut : gem , rahat , nuci ,etc.
*separat - zahat pudra



Amestecam faina cu sarea , zaharul si margarina pana rezulta un aluat nisipos .
Adaugam bicarbonatul stins si galbenusurile .


Punem iaurtul si framantam un aluat elastic si nelipicios .


Aluatul se tine la frigider 30 min. apoi se imparte in 3-4 bucati si se intinde in foaie subtire .


Aluatul intins sub forma de cerc se imparte in 12 parti .
Umplem si rulam cornuletele apoi le asezam in tava pe hartie de copt .
Punem tava in cuptorul incins pana se rumenesc usor cornuletele .


Trecem cornuletele fierbinti prin zahar pudra si le lasam sa se raceasca .



Sunt foarte bune si a doua zi daca va mai raman :)


POFTA BUNA !


4 comentarii:

  1. Nu se fac ca niste biscuiti dupa ce sunt coapte? Ma gandesc ca nu merg cu iaurt daca au consistenta asta, intreb doar, reteta pare foarte buna. Cum fac sa nu se intareasca?

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest aluat nu se intareste ca la biscuiti, este putin sfaramicios dupa coacere. Se tin in cuptor doar cat sa se rumeneasca putin , raman mai mult albe cornuletele , nu trebuie sa fie maronii.
    Noua ne plac foarte mult.
    Astept sa imi spui cum ti-au iesit .

    RăspundețiȘtergere
  3. Vreau sa-ti multumesc pt aceasta reteta!!!dupa ce am facut, m-am gandit sa dau si la cateva frantuzoaice sa vada si ele ce bune sunt si toate au spus ca sunt excelente!!!Educatoarea fie-mii mi-a zis ca a cautat reteta pe net, dar a gasit-o in romaneste... :) Concluzia e ca, acum, tre sa ma apuc sa o traduc in franceza pt ca mi-au cerut reteta!!!! :) Continua tot asa!!! Bafta multa in continuare!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Merci , Ramona :*
    Ma bucur mult ca reteta a fost apreciata...succes la traducere :)

    RăspundețiȘtergere