01 ianuarie 2012

Covrigei cu mac





Ingrediente :
- 1 pachet margarina
- 500 g faina
- 1 cub drojdie proaspata (25 g)
- 1 lg-ta sare
- mac
- 1 ou pentru uns



Drojdia se dizolva intr-o cescuta de apa calduta si se amesteca impreuna cu 2 lg de faina apoi se lasa 10 minute sa dospeasca .


Cernem faina si adaugam macul in functie de cat de mult ne place :)


Punem margarina si amestecam cu mana pana rezulta un aluat nisipos (ca sa se amestece mai repede taiati margarina cubulete ) .


Peste faina amestecata cu margarina adaugam drojdia si framantam adaugand cateva linguri de apa calduta pana rezulta un aluat moale si nelipicios .


Lasam aluatul 20 min. la temperatura camerei si apoi il impartim in 3-4 bucati pe care le intindem pe blatul infainat .


Decupam cu forma speciala de covrigei pe care o trecem cat mai des prin faina .
Aluatul ramas de la covrigei se strange si se intinde din nou .


Asezam covrigeii in tava pe hartie de copt si ii ungem cu ou batut cu putina sare .


Tinem tava in cuptorul incins in prealabil pana se rumenesc toti covrigeii , aproximativ 15 minute la foc moderat .


Sunt crocanti si foarte buni .



POFTA BUNA !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu